Familieopstelling

‘ALA TROBIE HABI ING ROETOE’
(Surinaams. Vertaling: alle problemen hebben een oorzaak/boodschap)

Jezelf helpen d.m.v. een Familieopstelling?
Zit je al geruime tijd met een (groot/klein) probleem en heb je van alles geprobeerd om tot een besluit of oplossing te komen? Zocht je naar antwoorden of inzichten en kon je die tot nu toe niet vinden? Bijvoorbeeld: Wat is er voor nodig om helemaal in mijn kracht te staan? Ontdoe jezelf van ‘onnodige ballast’ die vaak zijn oorsprong heeft in de familielijn, je jeugd of verleden.

Maak je pad vrij van verstrikkingen, zodat je JOUW eigen leven kan leiden.

Wat is een familieopstelling?
Vanaf onze geboorte maken we deel uit van systemen zoals gezin, familie, vrienden, school, werk, cultuur en land. Deze systemen hebben merkbaar invloed op ons, zichtbaar en onzichtbaar. Bewust of onbewust zijn we loyaal aan ons familiesysteem en houden we patronen in stand die niet meer dienen. Dit kan zich uiten in b.v. terugkerende conflicten, onrust, geen succes of faalangst, moeite hebben bij jezelf te blijven, eenzaamheid, het niet kunnen uiten van gevoelens, niet lekker in je vel, je motivatie in het leven kwijt, buitengesloten voelen,etc.
Een familieopstelling is een simpele methode, die zicht- en voelbaar maakt wat er in jouw systeem speelt. Verborgen dynamieken zoals BOB: Binding, Ordening en Balans worden helder zoals je plek en de onderlinge verhoudingen binnen je familiesysteem of op welk ander systeem dit van toepassing is.

Hoe werkt een familie opstelling?
Beknopt: Dit gebeurt d.m.v. je vraagverkenning door de begeleider/opsteller, in een groep, bestaande uit aanmelders voor een opstelling/deelname en allemaal vertrouwelijk. Hierna worden uit de groep representanten (figuranten) gekozen, door jou of de opsteller. Je plaatst hun op gevoel in de werkruimte. Zij ervaren in bepaalde mate hoe het is om die plek in het systeem in te nemen, zij ‘representeren. De kern van het probleem wordt inzichtelijk gemaakt aan de hand van de interactie die er ontstaat in de opstelling. Je ziet/ervaart wat de invloed hiervan is op jou.
*Het zelf ervaren van een opstelling maakt op eenieder een diepe indruk en is eigenlijk niet in woorden uit te drukken.
Door wie ontwikkelt?
Het Systemisch werken waaronder familieopstellingen, is ontwikkeld door Bert Hellinger. Hij heeft ontdekt dat er aantal principes binnen (familie)systemen zijn. Wanneer deze principes gerespecteerd worden, komt er rust in het systeem en zo ook in jou.
Voor wie? Voor iedereen (in overleg).
Tarief (incl. koffie/thee): Eigen opstelling € 155 of Representant € 75.

familieopstelling
Alleen als je anderen in je hart kunt sluiten, ben je vrij van hen.

"The soul has no secret that behavior does not reveal"

© Injekr8 (In je Kracht) – Alle rechten voorbehouden | KvK: 78042313